InternationaliseringLogistiekSubsidies

Kickstartvoucher

By 28 juni 2020juli 17th, 2020No Comments

Kickstartvoucher

80% van je advieskosten vergoed om je internationale activiteiten zo min mogelijk te laten beïnvloeden door de gevolgen van de Coronacrisis als mkb’er

Gratis subsidiescan

Advieskosten vergoed

€ 2.500

Wat is de Kickstartvoucher?

Heb je als mkb-bedrijf een klap gehad op je internationale activiteiten door de Coronacrisis? Met de Kickstartvoucher ontvang je korting op de inschakeling van een externe adviseur. Deze adviseur kan helpen samen met jou een stappenplan op te zetten om de gevolgen te beperken voor uw bedrijf. De online voucher staat goed voor 80% van de kosten van de zelfgekozen adviseur met een maximum van €2.500 exclusief btw. De voucher is aan te vragen vanaf 26 juni 2020 met een totaal budget van €3.450.000 voor hetzelfde jaar.

Wie kan gebruik maken van de Kickstartvoucher?

De Kickstartvoucher is niet voor iedereen beschikbaar. Om de voucher aan te vragen ben je:

  • Een Nederlandse mkb-onderneming
  • Gevestigd in het Caribische deel van het Koninkrijk: Bonaire, Saba, Aruba, Sint-Maarten, Sint-Eustasius en Curaçao
  • Al actief in het buitenland of je hebt internationale activiteiten uitgevoerd

Waarvoor kan je de Kickstartvoucher gebruiken?

De Kickstartvoucher kan je inzetten om advies te krijgen van een externe adviseur om de gevolgen van de Coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Deze adviseur kan je helpen met het verbeteren van internationale productie, logistieke processen en/of leveranciersketen. Daarnaast kunnen ze helpen bij het opstellen van een nieuw internationaal marketing- salesplan, onderzoeken van vernieuwende internationale verdienmodellen zoals digitalisering of de organisatie rondom procesbeheer en geldzaken op afstand te reguleren.

Voorwaarden Kickstartvoucher

Er wordt 1 Kickstartvoucher per mkb-onderneming verstrekt. Tenzij je mkb-onderneming behoort tot een groep, dan is het maximaal 1 voucher voor de hele groep. Daarnaast zitten er een aantal eisen aan de adviseur die ingeschakeld wordt:

  • De externe deskundige is werkzaam voor of bij een adviesonderneming met een internationaal netwerk
  • De externe deskundige heeft recente kennis en/of ervaring gerelateerd aan het doel van de aanvraag
  • De externe deskundige beschikt minstens over hbo werk- en denkniveau
  • De externe deskundige begeleidt of adviseert minstens 3 jaar mkb-ondernemingen op het gebied van internationaal ondernemen

De voucher kan daarnaast niet ingezet worden voor verblijfs- en reiskosten, diensten die je standaard of met zekere regelmaat nodig hebt en je eigen uren die besteed worden aan het adviestraject. MK is een ervaren subsidieconsultancy met ervaring en kennis over internationaal ondernemen en het binnenhalen van subsidies. Als je op zoek bent naar een goede adviseur neem dan vooral contact met ons op.

Het Kickstartvoucher budget

Er is een gezamenlijk budget vastgesteld voor de Kickstartvouchers, Brexit-vouchers en de vouchers van de Starters International Business regeling. Dit is voor 2020 vastgesteld op €3.450.000.

Aanvragen van de Kickstartvoucher

Aan het begin werd al benoemd dat de Kickstartvoucher aan te vragen is vanaf 26 juni 2020. Om de voucher aan te vragen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen:

  • Ten eerste zoek je een passende adviseur voor je vraag. Vervolgens vraag je de adviseur om een cv en een offerte, in de offerte staat namelijk specifiek welke diensten geleverd gaan worden door de adviseur en wat elk onderdeel kost. Na het ontvangen van de offerte heb je één maand om de Kickstartvoucher aan te vragen

Na de aanvraag ontvang je binnen 13 weken een beslissing, als deze positief is krijg je de online voucher opgestuurd die zes maanden geldig is.

Subsidie aanvragen

Leave a Reply