Agri & FoodBiobased EconomieChemieEnergie & Circulair

OP Oost – Grote R&D projecten

By 30 juli 2020No Comments

OP Oost – Grote R&D projecten

Met de OP Oost regeling Grote R&D projecten kan je voor je algemene innovatie samenwerkingsproject subsidie krijgen tot wel €2.000.000.

Meteen aanvragen

Maximale subsidie

€ 2.000.000

Wat is de regeling Grote R&D projecten?

Grote R&D Projecten regeling is een subsidieregeling vanuit het Operationeel Programma Oost (OP Oost). Grote R&D projecten heeft subsidies voor bedrijven en kennisinstellingen in de provincies Overijssel en Gelderland die bezig zijn met algemene innovatie. Deze subsidieregeling is er voor grote research & development samenwerkingsprojecten. Het project moet gericht zijn op industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling of de uitvoering van gezamenlijke experimentele ontwikkeling. Vanaf 16 april is er voor projecten in Gelderland budget beschikbaar en vanaf 18 juni is er voor projecten in Overijssel een beperkt bedrag beschikbaar. De uiterlijke indieningsdatum is 30 september.

Sectoren Grote R&D projecten regeling

Deze subsidie is beschikbaar voor algemene innovatie en de activiteiten die daarbij horen voor de provincies Gelderland en Overijssel. Deze activiteiten moeten passen bij de volgende S3-sectoren:

  • Agrofood
  • Health
  • HTSM
  • ICT
  • Water
  • Creatieve industrie
  • Chemie
  • Maakindustrie

Voor wie is de Grote R&D projecten regeling?

Zoals in de eerste alinea werd benoemd is de Grote R&D projecten regelingen voor grote R&D samenwerkingsprojecten. Dus in samenwerking met andere organisaties.

De subsidie kan aangevraagd worden door drie of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties. Een van die organisaties moet een mkb-onderneming zijn die ook ten minste 30% van de kosten maakt en betaalt. Geen van de deelnemende organisaties in de aanvraag mag meer dan 70% van de kosten maken.

Budget Grote R&D projecten

Projecten die worden ondersteund door de OP Oost subsidieregeling Grote R&D projecten zijn vaak van een grotere schaal. Daarom ligt het subsidieplafond ook wat hoger. Een subsidie bij Grote R&D projecten bedraagt minimaal €350.000 en maximaal €2.000.000 per aanvraag. Hierbij is het subsidiepercentage per ontvanger van de subsidie maximaal 40% van de subsidiabele kosten. Wanneer één van de deelnemende organisaties een kennisinstelling is kunnen hun activiteiten aangemerkt worden als industrieel onderzoek en O&O in samenwerkingsverband. Daar geld een maximaal subsidiepercentage van 50% van de subsidiabele kosten. Daarnaast moet tenminste 25% van de activiteiten bestaan uit experimentele ontwikkeling.

Aanvragen Grote R&D projecten

Het budget wordt verdeeld volgens het “first come first serve” principe. Dus het is verstandig om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen om ervoor te zorgen dat je de maximale subsidie ontvangt voordat het volledige budget op is. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en volledigheid. Als je aanvraag niet compleet is moet je het aanpassen en sta je weer onderaan in de wachtrij. Je kunt het beste gebruik maken van een consultant als je zeker wilt zijn dat de aanvraag compleet is en de maximale subsidie wordt gegeven. Bij MK houden we ons aan een “no pay no cure” principe, wat betekent dat wij niet ontvangen als jullie geen subsidie krijgen met onze hulp. Zo verzekeren we je van een transparant proces.

Subsidie aanvragen

Leave a Reply